Hajde da se smejemo!

Samo čovek ima tu privilegiju da se smeje. Zašto se onda ne smejemo? Da li je osmeh postao luksuz? Ako je besplatan, zašto ga ne bismo sebi priuštili?  Ako ne košta, zašto ga ne bismo dali?

Dobro je poznato da ljudi vole da sarađuju sa osobama u čijem se društvu dobro osećaju. A drugi se dobro osećaju u našem društvu jer im, između ostalog, prija naša energija, naše pozitivno raspoloženje i stav, radost, entuzijazam, polet, vedrina i naravno osmeh. ISKREN OSMEH. Da li imate prijatelja koji je uvek nasmejan i kog pozovete kada vam je potrebno da se napunite pozitivnom enegrijom ili kada ste neraspoloženi? Da li zovu vas  ili vi zovete druge? Da li se smejete dok razgovarate telefonom? Da li se osmehujete šalterskim radnicima? Kada ste se zadnji put na sav glas nasmejali? Da li vam je za osmeh potreban razlog? I da li  je za nedostatak osmeha dovoljan samo izgovor?

Hajde da uradimo dve vežbe:

Prva vežba: Osmehnite se prvoj osobi na koju danas naiđete ili osobi koja je upravo u ovom trenutku pored vas. Kažite nešto toj osobi sa osmehom i pratite njenu reakciju. Pratite da li će vam uzvratiti osmehom?

Druga vežba:  Jednostavno odlučite da ćete se danas ceo dan smejati. Ne samo da ćete se i sami bolje osećati već će i okolina bolje reagovati na vas. Hajde da probamo!Odlučimo:  DANAS ĆU SE CEO DAN SMEJATI J

Izvor: BIZLife

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *